Sajtos palacsinta
Hozzávalók
kész palacsinta | 12 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
Liszt | 10 dekagramm | |
trappista sajt | 25 dekagramm | |
szerecsendió | 1 kis | |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál | |
tej | 300 milliliter | |
kis pohár tejföl (150-170 g) | 1 darab |
Egyéb
Ki mondta hogy a palacsinta csak édes lehet? Íme egy egyszerű sós változat. A vékonyra kisütött palacsintát finom sajtos besamellel töltjük meg és sütjük pirosra. Tálaljuk salátával, tejföllel. Ez ugyan egy alaprecept, amit kedvünkre módosíthatunk. Próbáljuk ki úgy is, hogy a besamelbe párolt zöldségeket, esetleg kockákra vágott és pirított csirkemellet keverünk ...
Elkészítés
A margarinon a lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk.
Felöntjük tejjel, kevergetve felforraljuk. Ízesítjük 1 tk Delikáttal, szerecsendióval.
Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, jól elkeverjük, hagyjuk kihűlni.
A palacsintákat megtöltjük a sajtkrémmel.
A megtöltött palacsintákat tegyük margarinnal enyhén kikent hőálló tálba, kenjük meg vékonyan tejföllel, szórjuk meg a maradék sajttal.
220 °C süssük pirosra 10-12 perc alatt.