Feltöltve:

Sajtos palacsinta

access_alarm 45
cake Könnyű
person_outline 4 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

kész palacsinta12 darab
Rama Vajas Íz15 dekagramm
Liszt10 dekagramm
trappista sajt25 dekagramm
szerecsendió1 kis
Delikát ételízesítő1 teáskanál
tej300 milliliter
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab

Egyéb

Sós

Ki mondta hogy a palacsinta csak édes lehet? Íme egy egyszerű sós változat. A vékonyra kisütött palacsintát finom sajtos besamellel töltjük meg és sütjük pirosra. Tálaljuk salátával, tejföllel. Ez ugyan egy alaprecept, amit kedvünkre módosíthatunk. Próbáljuk ki úgy is, hogy a besamelbe párolt zöldségeket, esetleg kockákra vágott és pirított csirkemellet keverünk ...

Elkészítés

1. lépés

A margarinon a lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk.

2. lépés

Felöntjük tejjel, kevergetve felforraljuk. Ízesítjük 1 tk Delikáttal, szerecsendióval.

3. lépés

Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, jól elkeverjük, hagyjuk kihűlni.

4. lépés

A palacsintákat megtöltjük a sajtkrémmel.

5. lépés

A megtöltött palacsintákat tegyük margarinnal enyhén kikent hőálló tálba, kenjük meg vékonyan tejföllel, szórjuk meg a maradék sajttal.

6. lépés

220 °C süssük pirosra 10-12 perc alatt.

Hozzászólások

Hasonló receptek