Sajtos, ropogós aprósüti
Hozzávalók
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 1 kocka | |
tojássárgája | 1 darab | |
szalakáli | 15 gramm | |
só | 1 darab | |
tejföl (kb) | 200 gramm |
Tetejére
tojásfehérje | 1 darab | |
---|---|---|
reszelt sajt | 1 kevés |
Desszertek: Sajtos, ropogós aprósüti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókat rakjuk egy nagy tálba és gyúrjuk össze.
2
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg tojásfehérjével és szórjuk meg reszelt sajttal. Perecszaggatóval szaggassunk kis pereceket belőle.
3
A pereceket rakjuk sütőpapírral kibélelt gáztepsibe és előmelegített sütőben 160 C-on 30 percig süssük.
4
A perecekből maradt kis háromszögeket tegyük félre. A megmaradt tésztát gyúrjuk össze és nyújtsuk ki újra. Kenjük meg tojásfehérjével és szórjuk meg sajttal.
5
A kinyújtott tésztát késsel vágjuk kis darabokra.
6
Ezeket is tegyük tepsibe és süssük ki őket.