Feltöltve:

Sajtos-tökmagos muffin

access_alarm 40
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Dr. Oetker Vanillincukor
tejszín (habbá verve)
burgonya puhára főzve, só nélkül
eperlekvár vagy valamilyen pikáns lekvár

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

A tésztához

reszelt trappista sajt10 dekagramm
tej2.5 dl
tisztított tökmag2 marék
tojás2 darab
őrölt fekete bors1 teáskanál
1 teáskanál
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
finomliszt20 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Sajtos-tökmagos muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.

2. lépés

A tojást az az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk.

3. lépés

Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, a tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

4. lépés

A formában hagyjuk 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem