Sajttorta
Desszertek: Sajttorta a sok Sajttorta recept közül.
Elkészítés
A lisztet a Ramával, a cukorral és a tojássárgával morzsalékos tésztává összegyúrjuk. Folpackba 1 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát 3-4 mm vastag és kb. 32 cm átmérőjű koronggá sodorjuk és kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű tortaformát úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Ráterítünk egy darab sütőpapírt és öntünk rá szárazbabot, majd elősütjük 200 fokon 15-20 percig. A babot és a sütőpapírt eltávolítjuk, hagyjuk kicsit hűlni, addig elkészítjük a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd vegyítjük a sajttal, túróval, vaníliás cukorral, darával és a citromhéjjal. A végén keverjük bele az olvasztott Ramát és a tojáshabot. A tésztára simítjuk, majd 175 fokon további 45-50 percig sütjük.