Feltöltve:

Sajttorta

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt20 dekagramm
porcukor6 dekagramm
Ráma12 dekagramm
tojássárgája1 darab

Töltelékhez

tejszínes krémsajt10 dekagramm
sovány tehéntúró40 dekagramm
tojás5 darab
cukor17 dekagramm
Ráma4 dekagramm
búzadara4 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Sajttorta a sok Sajttorta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a Ramával, a cukorral és a tojássárgával morzsalékos tésztává összegyúrjuk. Folpackba 1 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát 3-4 mm vastag és kb. 32 cm átmérőjű koronggá sodorjuk és kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű tortaformát úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Ráterítünk egy darab sütőpapírt és öntünk rá szárazbabot, majd elősütjük 200 fokon 15-20 percig. A babot és a sütőpapírt eltávolítjuk, hagyjuk kicsit hűlni, addig elkészítjük a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd vegyítjük a sajttal, túróval, vaníliás cukorral, darával és a citromhéjjal. A végén keverjük bele az olvasztott Ramát és a tojáshabot. A tésztára simítjuk, majd 175 fokon további 45-50 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem