Sajttorta muffin eperszósszal
Hozzávalók
darált keksz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
A tetejére
tejföl | 2 dl | |
---|---|---|
cukor | 3 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
narancs leve | 0.5 darab | |
kezeletlen narancs reszelt héja, vagy 2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj | 1 darab |
Sajtkrém
krémsajt (ha lehet tejszínes) | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
cukor | 6 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
kezeletlen narancs reszelt héja, vagy 2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj | 1 darab | |
narancs leve | 0.5 darab |
Eperszósz
eper (bármilyen bogyós gyümölcsből készíthető), friss vagy fagyasztott | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 2 evőkanál | |
víz | 1 dl | |
zselatinpor | 1 teáskanál |
Desszertek: Sajttorta muffin eperszósszal a sok Torta , Sajttorta recept közül.
Elkészítés
A kekszmorzsát gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű Rama Vajas ízzel, majd 12 felé osztva nyomkodjuk a 12 papír kapszli aljába, vagy szilikon muffin formákba, így szebb lesz a muffinunk.
Tegyük a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra.
Robotgéppel dolgozzuk össze a krémsajtot a tojással, a cukrokkal, a citromhéjjal és a narancslével.
Miután kivettük a kekszalapot a hűtőből, osszuk el a krémet egyenletesen, helyet hagyva a tejfölös krémnek a tetején.
Süssük 20-25 percig, majd a sütőből kivéve pihentessük egy negyed órát.
Ezalatt keverjük ki a tejfölös krémet, kenjük a muffinok tetejére, és süssük még 10-12 percig.
Letakarva tartsuk a formában másnapig a hűtőszekrényben, gyümölcsszósszal tálaljuk.
Eperszósz készítése:
Az epret vágjuk apró kockákra, és a cukorral pár percig forraljuk össze. Keverjük hozzá a zselatint, hogy legyen tartása. Kissé lehűtve kínáljuk a szószt a kész muffinokhoz.