Sajttorta muffin eperszósszal
Sajttorta muffin eperszósszal
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • darált keksz - 15 dekagramm
  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm

A tetejére

  • tejföl - 2 dl
  • cukor - 3 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • narancs leve - 0.5 darab
  • kezeletlen narancs reszelt héja, vagy 2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab

Sajtkrém

  • krémsajt (ha lehet tejszínes) - 20 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • cukor - 6 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • kezeletlen narancs reszelt héja, vagy 2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
  • narancs leve - 0.5 darab

Eperszósz

  • eper (bármilyen bogyós gyümölcsből készíthető), friss vagy fagyasztott - 20 dekagramm
  • cukor - 2 evőkanál
  • víz - 1 dl
  • zselatinpor - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A kekszmorzsát gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű Rama Vajas ízzel, majd 12 felé osztva nyomkodjuk a 12 papír kapszli aljába, vagy szilikon muffin formákba, így szebb lesz a muffinunk. Tegyük a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
  2. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra.
  3. Robotgéppel dolgozzuk össze a krémsajtot a tojással, a cukrokkal, a citromhéjjal és a narancslével. Miután kivettük a kekszalapot a hűtőből, osszuk el a krémet egyenletesen, helyet hagyva a tejfölös krémnek a tetején. Süssük 20-25 percig, majd a sütőből kivéve pihentessük egy negyed órát. Ezalatt keverjük ki a tejfölös krémet, kenjük a muffinok tetejére, és süssük még 10-12 percig. Letakarva tartsuk a formában másnapig a hűtőszekrényben, gyümölcsszósszal tálaljuk.
  4. Eperszósz készítése: Az epret vágjuk apró kockákra, és a cukorral pár percig forraljuk össze. Keverjük hozzá a zselatint, hogy legyen tartása. Kissé lehűtve kínáljuk a szószt a kész muffinokhoz.