Feltöltve:

Sakk-matt szelet

access_alarm 70
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz16 dekagramm
víz3 evőkanál
tojás3 darab
finomliszt12 dekagramm
sütőpor2 csipetnyi
porcukor20 dekagramm
sárgabarack lekvár30 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Sakk-matt szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sárga tésztához a puha Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd vigyázva, nehogy összetörjük, a kikevert tojásos masszába forgatjuk.

2. lépés

Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, liszttel behintjük, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A sárga tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk benne. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje világosbarna és a beleszúrt tűre már nem ragad a massza.

3. lépés

Amíg sül, a barna tésztát a sárgához hasonlóan, a kakaóport is hozzáadva kikeverjük.

4. lépés

A megsült sárga tésztát ügyesen gyúródeszkára borítjuk. Megvárjuk, amíg a tepsi kihűl, majd újból kikenjük, belisztezzük és a barna tésztát beleöntjük. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző tésztát.

5. lépés

Amikor kihűltek, a két, kész tésztalapot hosszában pontosan kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk: a sárga lapra tesszük a barnát, majd ismét sárgát, arra pedig barnát.

6. lépés

Az így kapott sütemény tetejére egy nagyobb vágódeszkát vagy sima tálcát fektetünk és arra egy fél kilós súlyt, vagy valami nehezéket teszünk, amivel egy órára lenyomatjuk.

7. lépés

A nehezéket levéve a süteményt keresztben éles késsel kb. 1,5 centi széles szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva (ügyelve, hogy a sárgára kakaós rész kerüljön), lekvárral "összeragasztva" hosszában egymásra rakjuk. 4 szeletből lesz egy rúd.

8. lépés

A kész rudakat csokimázzal bevonjuk. Ehhez a hozzávalókat 3 evőkanál vízzel elkeverjük és lassú tűzön megmelegítjük, hogy a Rama elolvadjon benne, de forralni nem kell. Még melegen a tészta tetejére és oldalára kenjük. Néhány óra múlva, amikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem