A sárga tésztához a Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük óvatosan a tojásos masszához. Egy nagy tepsit kikenünk Ramával, meghintjük liszttel, beleöntjük a sárga tésztát és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje világosbarna. Amíg sül, kikeverjük a barna tésztát a sárga tésztához hasonlóan, természetesen a kakaóporral. A megsült sárga tésztát kiborítjuk a gyúródeszkára. Megvárjuk amíg a tepsi kihűl, majd újból kikenjük Ramával, meghintjük liszttel és megsütjük a barna tésztát. A két kész lapot hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk: sárga lapra tesszük a barnát, majd ismét sárgát, arra pedig barnát. Az így kapott süteményre nehezéket teszünk. Ez lehet például vágódeszka és rá egy fél kilós súly. Egy órán keresztül rajta hagyjuk a nehezéket. A nehezéket levéve a süteményt 1,5 centis szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva összeragasztjuk lekvárral egymásra. 4 szeletből lesz egy rúd.