A Ramát a porcukorral elkezdjük keverni, majd egyenként hozzáadunk 6 egész tojást. Ha már jó habos, kettévesszük a masszát. Az egyik felébe 12 dkg lisztet és fél csomag sütőport, a másik felébe 10 dkg lisztet, 2 dkg kakaót és fél csomag sütőport vegyítünk. Külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk amíg kihűlnek a lapok, majd hosszában kb. 1 cm szélesen felvágjuk őket. Közben egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk.
A tortaforma oldalához körben először a kakaós csíkot simítjuk, ezt megkenjük baracklekvárral, majd ehhez egy sárga csíkot simítunk szintén körbe. Így haladunk felváltva, amíg elérjük a forma közepét, ekkor az egészet lekenjük lekvárral.
A következő szintet ellentétesen, sárga csíkkal kezdjük, lekvárral megkenjük az oldalát és barna csíkot simítunk hozzá. Addig folytatjuk ellentétesen a szinteket, amíg a hozzávalók engedik. Pár órát, vagy egy egész éjszakát is érdemes a formában hagyni és csak utána kivenni belőle.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a Ramát, ezzel vonjuk be a tortát. Akinek kedve van, a tetejére készíthet további díszítést is. Ehhez vastagabb papírból kivágunk egy akkora kört, mint a torta, hálószerűen négyzeteket rajzolunk rá és sakk-tábla szerűen kivágunk egyet-egyet. A sablont a megszilárdult mázra tesszük, porcukorral megszórjuk és óvatosan leemeljük róla.