Sakk szelet
Sakk szelet
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Sárga tésztához

    • Ráma - 16 dekagramm
    • cukor - 16 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • liszt - 12 dekagramm
    • tojás - 3 darab
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • sütőpor - 1 csipetnyi

    Barna tésztához

    • Ráma - 16 dekagramm
    • cukor - 16 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • liszt - 10 dekagramm
    • kakaópor - 2 dekagramm
    • tojás - 3 darab
    • sütőpor - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. A sárga tésztához a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a sütőporos lisztet, végül a felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben, 20-25 percig sütjük. Ugyanígy megsütjük a barna tésztát is.
    2. Ha kíhűlt egymásra tesszük a tésztát, és hosszában elvágjuk.
    3. Megkenjük a lapokat lekvárral, és felváltva egymásra rakjuk.
    4. Kb. 1 cm-es csíkot vágunk belőle, ezt elfektetjük, lekvárral megkenjük, majd erre a következő csíkot úgy rakjuk, hogy a sárgán barna legyen, megint lekvár és újra tésztacsík.