Sakktábla
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
tej | 2 evőkanál | |
liszt | 27 dekagramm | |
sütőpor | 2 csipetnyi | |
porcukor | 30 dekagramm | |
kakaópor | 2 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
baracklekvár | 25 dekagramm |
Desszertek: Sakktábla a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A Rama margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és jól összekeverjük. Kétfelé osztjuk. Az egyik felébe 15 dkg lisztet, 1 késhegynyi sütőport és 1 evőkanál tejet keverünk. A másik felébe 12 dkg lisztet, 2 dkg kakaót, 1 késhegynyi sütőport és 1 evőkanál tejet teszünk.

Külön-külön közepes méretű tepsiben, előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig tűpróbáig sütjük őket. Az egyik piskóta tetejét megkenjük sárgabaracklekvárral, majd a másikat ráfektetjük. Elvágjuk a közepénél keresztbe. Az egyik elvágott darab tetejét ismét megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másikat. Így egy barna-sárga, barna-sárga csíkos piskótát kapunk. Olyan széles darabokat vágjunk belőle, amilyen szélesek a barna-sárga csíkok, hogy a végén kocka mintás legyen. A csíkokat úgy ragasztjuk egymásra lekvárral, hogy mindig fordítsunk a piskótán, hogy a barna részre a sárga essen és fordítva. Két rudat készítünk.