Sakktorta
Sakktorta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 8 darab
  • cukor - 20 dekagramm
  • liszt - 24 dekagramm
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • Rama Vajas Íz - 20 púpos kávéskanál
  • porcukor - 10 dekagramm
  • rum - 1 dl
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • darált dió - 20 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab

Elkészítés:

  1. 4 tojásból, 10 dkg cukorból, 1 kanál kakóból és 12 dkg lisztből barna piskótát, 4 tojásból pedig sima piskótát sütünk.
  2. A töltelékhez a Vajas ízt habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a darált diót, a rumot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
  3. A piskótákat 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy tortakarikába fóliát teszünk, és sárga, majd barna piskótacsíkkal körberakjuk addig, amíg a forma közepéig nem érünk, majd a töltelékkel megkenjük. A következő sorra a sárga piskótára barnát teszünk, a barnára sárgát. Minden sort megkenünk a krémmel. Amikor a forma tele van (a tetejére már nem kell massza), ráhelyezünk egy olyan lábast, amelyik pont a tortaformába fér. A lábast teleöntjük vízzel, és legalább egy éjszakára lenyomatjuk. Másnap a maradék krémmel megkenjük a torta oldalát és a tetejét, majd porcukrozva tálaljuk.