Feltöltve:

Sakktorta

180
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

kristálycukor4 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
rum1 evőkanál
darált dió10 dekagramm
porcukor25 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm
tej4 dl
főzős csokoládés pudingpor1 csomag

A mázhoz

víz6 evőkanál
Rama Vajas Íz6 dekagramm
porcukor15 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

A tésztához

tojás14 darab
keserű kakaópor1 evőkanál
víz1 evőkanál
sütőpor1 csomag
finomliszt13 evőkanál
kristálycukor14 evőkanál

A tepsi kikenéséhez és a tészta beszórásához

finomliszt1 darab
Rama Vajas Íz1 darab

Desszertek: Sakktorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához 7 tojást, 7-7 evőkanál cukrot és lisztet, meg fél csomag sütőport kimérünk. A tojások sárgáját 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 1 evőkanál cukrot is beledolgozunk. Egyharmadát a cukros tojássárgához tesszük.

2

A lisztet fél csomag sütőporral összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi tojáshabot meg lisztet ugyanígy, két részletben adjuk hozzá. Ramával kikent, belisztezett, nagy tepsiben egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.

3

A sütőből kivéve a tetejét liszttel enyhén meghintjük, majd azonnal gyúródeszkára borítjuk. A maradék hozzávalókból ugyanígy egy kakaós piskótalapot sütünk, (a vizet a cukros tojáshoz, a kakaót a liszthez kell keverni).

4

A krémhez a pudingport a tejjel és a kristálycukorral kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük és megvárjuk, amíg teljesen kihűl. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A pudingot krémesre keverjük, a cukros Ramát kanalanként beledolgozzuk. A diót hozzáadjuk, a rumban feloldott vaníliás cukorral ízesítjük.

5

A kétféle piskótát hosszában olyan széles csíkokra vágjuk, mint amilyen vastag a tészta, így lesz minden oldala egyenlő. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát folpackkal burkoljuk. Az alján, az oldalához egy csík kakaós piskótát simítunk, a krémmel, kés segítségével körbekenjük. A másik piskótából egy csíkot hozzásimítunk, krémmel megkenjük.

6

Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a forma alja meg nem telik. A tetejét krémmel vékonyan megkenjük. A "második emeleten" a tortaforma falához először egy sima piskótacsíkot simítunk, majd ha megkentük krémmel, egy kakaósat simítunk hozzá. Felváltva ugyanígy töltjük. Ha kész, egy kevés krémmel megkenjük a tetejét. Még egy sort rakunk rá, amit a kakaós piskótával kezdünk. A maradék krémmel megkenjük, hűtőszekrényben legalább 3 órán át dermesztjük.

7

A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük, felolvasztjuk. A tortát tálra borítjuk, a formát és a fóliát leszedjük róla, majd a tésztát a csokoládémázzal bevonjuk úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

8

Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, ilyenkor érik be fáradozásunk gyümölcse, a szeletek metszete a sakktáblához lesz hasonló.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem