Feltöltve:

Sakktorta

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A sárga tésztához

Ráma16 dekagramm
porcukor16 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tojás3 darab
liszt12 dekagramm
sütőpor1 csipetnyi

A barna tésztához

Ráma16 dekagramm
porcukor16 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás3 darab
liszt10 dekagramm
kakaópor2 dekagramm

A lekenéshez

baracklekvár1 darab

Desszertek: Sakktorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sárga tésztához a Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzáadom. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába. Utána a barna tésztát készítem el, ugyan úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. A tésztát sakktorta formába töltjük. Ilyenkor a formákat ki kell kenni olvasztott Ramával és egy kevés liszttel megszórni, majd a masszát nyomózsákkal a formákba tölteni. A kész lapokat ki kell hűteni és utána lekvárral megkenni. A felső rész tetejét is lekvározni és csokival behúzni. Ez az eredeti recept.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem