Sakktorta
Hozzávalók
A sárga tésztához
Ráma | 16 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 16 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojás | 3 darab | |
liszt | 12 dekagramm | |
sütőpor | 1 csipetnyi |
A barna tésztához
Ráma | 16 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 16 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 3 darab | |
liszt | 10 dekagramm | |
kakaópor | 2 dekagramm |
A lekenéshez
baracklekvár | 1 darab |
---|
Desszertek: Sakktorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A sárga tésztához a Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzáadom. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába. Utána a barna tésztát készítem el, ugyan úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. A tésztát sakktorta formába töltjük. Ilyenkor a formákat ki kell kenni olvasztott Ramával és egy kevés liszttel megszórni, majd a masszát nyomózsákkal a formákba tölteni. A kész lapokat ki kell hűteni és utána lekvárral megkenni. A felső rész tetejét is lekvározni és csokival behúzni. Ez az eredeti recept.