Sárgabarackos golyók
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 2 evőkanál | |
---|---|---|
fahéj | 1 csipetnyi | |
mandula | 4 dekagramm | |
reszelt citromhéj | 1 csipetnyi | |
kókuszreszelék | 5 dekagramm | |
aszalt sárgabarack | 20 dekagramm | |
porcukor | 1 dekagramm | |
olvasztott fehér csokoládé | 20 dekagramm | |
sárgabarack pálinka | 4 evőkanál |
Desszertek: Sárgabarackos golyók a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk és 3 órára beáztatjuk a sárgabarack pálinkába vagy gyümölcslébe. Ezután alaposan kinyomkodjuk őket. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sárgabarack darabkákat, a kókuszreszeléket, a mandulát, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd jól összekeverjük. A masszának jól formázhatónak kell lennie.
2
Cseresznye nagyságú golyócskákat formázunk belőle, sütőpapírra rakjuk és lehűtjük. A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a Ramával, majd az így elkészült mázzal bevonjuk a sárgabarack golyócskákat, lehűtjük. Zárt dobozban tároljuk hideg helyen, majd fogyasztáskor minyonos papírban szolgáljuk fel.