Sárgabarackos golyók
Sárgabarackos golyók
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • fahéj - 1 csipetnyi
  • mandula - 4 dekagramm
  • reszelt citromhéj - 1 csipetnyi
  • kókuszreszelék - 5 dekagramm
  • aszalt sárgabarack - 20 dekagramm
  • porcukor - 1 dekagramm
  • olvasztott fehér csokoládé - 20 dekagramm
  • sárgabarack pálinka - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk és 3 órára beáztatjuk a sárgabarack pálinkába vagy gyümölcslébe. Ezután alaposan kinyomkodjuk őket. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sárgabarack darabkákat, a kókuszreszeléket, a mandulát, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd jól összekeverjük. A masszának jól formázhatónak kell lennie.
  2. Cseresznye nagyságú golyócskákat formázunk belőle, sütőpapírra rakjuk és lehűtjük. A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a Ramával, majd az így elkészült mázzal bevonjuk a sárgabarack golyócskákat, lehűtjük. Zárt dobozban tároljuk hideg helyen, majd fogyasztáskor minyonos papírban szolgáljuk fel.