Feltöltve:

Sárgabarackos gombóc

60
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
tojás1 darab
burgonya1 kilogramm
liszt200 gramm
búzadara1 evőkanál
csipetnyi
sárgabarck20 mag

Desszertek: Sárgabarackos gombóc a sok Gombóc recept közül.

Elkészítés

1

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megpucoljuk, majd áttörjük. Kevés Rama margarint dobunk rá és hűlni hagyjuk.

2

A Rama margarinon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.

3

A töltelékhez a barackokat alaposan megmossuk, magját eltávolítjuk és a mag helyére egy kiskanálnyi fahéjas porcukrot teszünk.

4

A már kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, a búzadarát, a nagy csipet sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Annyi kis négyzetet vágunk belőle, amennyi barackunk van és minden négyzet közepére helyezünk egy barackszemet. Széleit felhajtjuk és a tenyerünkkel gombócot formázunk belőle. Enyhén sós, gyöngyöző vízben kifőzzük.

Sárgabarackos gombóc elkészítés 5. lépés képe
5

Miután kifőtt, egyesével a zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjjal és cukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem