Sárgabarackos gombóc
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tojás | 1 darab |
burgonya | 1 kilogramm |
liszt | 200 gramm |
búzadara | 1 evőkanál |
só | csipetnyi |
sárgabarck | 20 mag |
Desszertek: Sárgabarackos gombóc a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megpucoljuk, majd áttörjük. Kevés Rama margarint dobunk rá és hűlni hagyjuk.
A Rama margarinon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
A töltelékhez a barackokat alaposan megmossuk, magját eltávolítjuk és a mag helyére egy kiskanálnyi fahéjas porcukrot teszünk.
A már kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, a búzadarát, a nagy csipet sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Annyi kis négyzetet vágunk belőle, amennyi barackunk van és minden négyzet közepére helyezünk egy barackszemet. Széleit felhajtjuk és a tenyerünkkel gombócot formázunk belőle. Enyhén sós, gyöngyöző vízben kifőzzük.