Feltöltve:

Sárgabarackos, mandulás morzsatorta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz30 dekagramm
cukor1 evőkanál
finomliszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag
őrölt fahéj1 csipetnyi
mandula szeletek10 dekagramm
porcukor30 dekagramm
kristálycukor6 evőkanál
nyers tojássárga1 darab
asztali só1 csipetnyi
sárgabarack1 kilogramm
darált mandula10 dekagramm
főznivaló vaníliás pudingpor1 csomag

Desszertek: Sárgabarackos, mandulás morzsatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk. A Ramával és a tojássárgával elmorzsoljuk.

2

Egyharmadát egy másik tálba áttesszük, a vékony lapocskákra vágott mandulával és az egy evőkanálnyi kristálycukorral összekeverjük.

3

A töltelékhez a barackokat félbevágva kimagozzuk. 30 dekányit egy turmixgépbe dobunk és cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábasba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha befőttel készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez.

4

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, a kétharmadnyi morzsatésztát beleszórjuk és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen.

5

A pudingporos krémből 1-1 jó kiskanálnyit a fél barackok üregébe púpozunk és ezzel, az oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. A lapocskákra vágott mandulával kevert egy-harmadnyi tésztát rámorzsoljuk.

6

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem