Sárgabarackos, mandulás morzsatorta
Hozzávalók
A forma kikenéséhez
Rama Vajas Íz | 3 dekagramm |
---|
A töltelékhez
sárgabarack, idényen kívül 80-90 dkg barackbefőtt | 1 kilogramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 7 evőkanál | |
főzős vaníliás pudingpor | 1 csomag |
A tésztához
finomliszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 teáskanál | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
őrölt mandula | 10 dekagramm | |
porcukor | 30 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 30 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
vékony lapocskákra vágott mandula | 10 dekagramm | |
kristálycukor | 1 evőkanál |
Desszertek: Sárgabarackos, mandulás morzsatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk. A Rama Vajassal és a tojássárgával elmorzsoljuk.
Egyharmadát egy másik tálba áttesszük, a vékony lapocskákra vágott mandulával és az egy evőkanálnyi kristálycukorral összekeverjük.
A töltelékhez a barackokat félbevágva kimagozzuk. 30 dekányit egy turmixgépbe dobunk és cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábasba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha befőttel készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát Rama Vajassal kikenünk, a kétharmadnyi morzsatésztát beleszórjuk és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen.
A pudingporos krémből 1-1 jó kiskanálnyit a fél barackok üregébe púpozunk és ezzel, az oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. A lapocskákra vágott mandulával kevert egyharmadnyi tésztát rámorzsoljuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt.