Sárgabarackos, mandulás morzsatorta
Sárgabarackos, mandulás morzsatorta
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A forma kikenéséhez

    • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm

    A töltelékhez

    • sárgabarack, idényen kívül 80-90 dkg barackbefőtt - 1 kilogramm
    • kristálycukor - 7 evőkanál
    • főzős vaníliás pudingpor - 1 csomag

    A tésztához

    • finomliszt - 40 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 teáskanál
    • őrölt fahéj - 1 teáskanál
    • őrölt mandula - 10 dekagramm
    • porcukor - 30 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 30 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab
    • vékony lapocskákra vágott mandula - 10 dekagramm
    • kristálycukor - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk. A Rama Vajassal és a tojássárgával elmorzsoljuk.
    2. Egyharmadát egy másik tálba áttesszük, a vékony lapocskákra vágott mandulával és az egy evőkanálnyi kristálycukorral összekeverjük.
    3. A töltelékhez a barackokat félbevágva kimagozzuk. 30 dekányit egy turmixgépbe dobunk és cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábasba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha befőttel készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez.
    4. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát Rama Vajassal kikenünk, a kétharmadnyi morzsatésztát beleszórjuk és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen.
    5. A pudingporos krémből 1-1 jó kiskanálnyit a fél barackok üregébe púpozunk és ezzel, az oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. A lapocskákra vágott mandulával kevert egyharmadnyi tésztát rámorzsoljuk.
    6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt.