Sárgabarackos, mandulás pite
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
mandula | 40 mag | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
rum | 2 evőkanál | |
kristálycukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
sárgabarack | 20 mag |
Desszertek: Sárgabarackos, mandulás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A barackokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe rakjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, majd vékony héjukat lehúzzuk. Ezután a gyümölcsöt félbevágjuk, közben magját kiemeljük. A mag helyére 2-2 szem mandulát rakunk, és a barackot újra összeillesztjük.
A Ramát először magában, majd a cukor kétharmadával, meg a vaníliás cukorral keverjük habosra. A tojások sárgáját egyesével, azután a rumot kanalanként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk.
A liszt egyharmadát a Ramás masszára szitáljuk, a tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A többi lisztet és habot még két részletben, ugyanígy adjuk hozzá.
A masszát egy kb. 35x25 centis,Ramával kikent, belisztezett tepsibe simítjuk. A töltött barackokat rárakjuk, sőt egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, úgy vágjuk szeletekre, hogy mindegyik közepére egy töltött barack jusson.