Feltöltve:

Sárgabarackos, mandulás pite

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
tojás6 darab
mandula40 mag
finomliszt25 dekagramm
rum2 evőkanál
kristálycukor25 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
sárgabarack20 mag

Desszertek: Sárgabarackos, mandulás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A barackokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe rakjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, majd vékony héjukat lehúzzuk. Ezután a gyümölcsöt félbevágjuk, közben magját kiemeljük. A mag helyére 2-2 szem mandulát rakunk, és a barackot újra összeillesztjük.

2. lépés

A Ramát először magában, majd a cukor kétharmadával, meg a vaníliás cukorral keverjük habosra. A tojások sárgáját egyesével, azután a rumot kanalanként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk.

3. lépés

A liszt egyharmadát a Ramás masszára szitáljuk, a tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A többi lisztet és habot még két részletben, ugyanígy adjuk hozzá.

4. lépés

A masszát egy kb. 35x25 centis,Ramával kikent, belisztezett tepsibe simítjuk. A töltött barackokat rárakjuk, sőt egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk.

5. lépés

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, úgy vágjuk szeletekre, hogy mindegyik közepére egy töltött barack jusson.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem