Sárgabarackos, mandulás pite
Desszertek: Sárgabarackos, mandulás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A barackokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe rakjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, majd vékony héjukat lehúzzuk. Ezután a gyümölcsöt félbevágjuk, közben magját kiemeljük.
A mag helyére 2-2 szem mandulát rakunk, és a barackot újra összeillesztjük.
A Ramát először magában, majd a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével, majd a rumot kanalanként beledolgozzuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. A liszt egyharmadát a Ramás masszára szitáljuk, a tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
A többi lisztet és habot még két részletben, ugyanígy adjuk hozzá. A masszát egy kb. 35x25 centis,Ramával kikent, belisztezett tepsibe simítjuk. A töltött barackokat rárakjuk, sőt egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, úgy vágjuk szeletekre, hogy mindegyik közepére egy töltött barack jusson.