Feltöltve:

Sárgabarackos, mandulás pite

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

finomliszt1 darab
Ráma2 dekagramm

A tetejére

porcukor1 darab

A tésztához

finomliszt, a fele Graham-liszt is lehet25 dekagramm
rum2 evőkanál
tojás6 darab
vanillincukor2 csomag
kristálycukor25 dekagramm
mandula40 darab
sárgabarack kb. 1,2 kg20 darab
Ráma25 dekagramm

Desszertek: Sárgabarackos, mandulás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A barackokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe rakjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, majd vékony héjukat lehúzzuk. Ezután a gyümölcsöt félbevágjuk, közben magját kiemeljük.

2

A mag helyére 2-2 szem mandulát rakunk, és a barackot újra összeillesztjük.

3

A Ramát először magában, majd a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével, majd a rumot kanalanként beledolgozzuk.

4

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. A liszt egyharmadát a Ramás masszára szitáljuk, a tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.

5

A többi lisztet és habot még két részletben, ugyanígy adjuk hozzá. A masszát egy kb. 35x25 centis,Ramával kikent, belisztezett tepsibe simítjuk. A töltött barackokat rárakjuk, sőt egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk.

6

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, úgy vágjuk szeletekre, hogy mindegyik közepére egy töltött barack jusson.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem