Sárgabarackos, mandulás pite
Sárgabarackos, mandulás pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • mandula - 40 mag
  • finomliszt - 25 dekagramm
  • rum - 2 evőkanál
  • kristálycukor - 25 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • sárgabarack - 20 mag

Elkészítés:

  1. A barackokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe rakjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, majd vékony héjukat lehúzzuk. Ezután a gyümölcsöt félbevágjuk, közben magját kiemeljük. A mag helyére 2-2 szem mandulát rakunk, és a barackot újra összeillesztjük.
  2. A Ramát először magában, majd a cukor kétharmadával, meg a vaníliás cukorral keverjük habosra. A tojások sárgáját egyesével, azután a rumot kanalanként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk.
  3. A liszt egyharmadát a Ramás masszára szitáljuk, a tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A többi lisztet és habot még két részletben, ugyanígy adjuk hozzá.
  4. A masszát egy kb. 35x25 centis,Ramával kikent, belisztezett tepsibe simítjuk. A töltött barackokat rárakjuk, sőt egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, úgy vágjuk szeletekre, hogy mindegyik közepére egy töltött barack jusson.