Feltöltve:

Sárgabarackos marcipántorta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

tejszínes pudingpor1 csomag
mandulalikőr1 evőkanál
tejszín3 dl
cukor3 evőkanál
étkezési zselatin15 gramm
tej5 dl
marcipánmassza lereszelve8 dekagramm

Továbbá

tejszín1 dl
marcipánmassza12 dekagramm
sárgabaracklekvár1 darab
barackbefőtt1 doboz

Piskótatésztához

Ráma12 dekagramm
sütőpor2 teáskanál
liszt15 dekagramm
tojás3 darab
tejszín0.5 dl
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
cukor10 dekagramm

Desszertek: Sárgabarackos marcipántorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, egy 26 cm -es vajazott vagy sütőmargarinozott és zsemlemorzsával meghintett tortaformába simítjuk. 175 fokon 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk és ha kihűlt visszarakjuk az elmosogatott, sütőpapírral bélelt tortaformába. Tetejét megkenjük lekvárral és kirakjuk barackkal. A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, belekeverjük a reszelt marcipánt, a 0.5 dl vízben felolvasztott zselatint, a likőrt és hagyjuk hűlni. Habbá verjük a 3 dl tejszínt és beleforgatjuk a zselatinos pudingba, majd rásimítjuk a barackokra. 4 órára hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, leszedjük róla a karimát és a sütőpapírt. A marcipánt porcukorral meghintett deszkán kisodorjuk a torta méretére. Cikkekre vágjuk és a hegyénél kicsit felkunkorítva kirakjuk vele a tortát. Az 1 dl tejszínt habbá verjük, rózsákat nyomunk belőle a tortára. Barackszelettel, reszelt csokoládéval díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem