Sárgadinnyés-túrókrémes kosárka
Hozzávalók
Díszítéshez
sárgadinnye | 1 darab | |
---|---|---|
mentalevél | 1 darab | |
ribizli vagy málna | 0.5 kilogramm |
Túrókrémhez
túró | 50 dekagramm | |
---|---|---|
joghurt | 3 evőkanál | |
juharszirup | 6 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
friss menta apróra vágva | 5 levél | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
citrom leve | 1 darab |
Kosárkákhoz
réteslap | 4 darab | |
---|---|---|
olvasztott Rama | 5 dekagramm | |
cukor | 4 evőkanál |
Desszertek: Sárgadinnyés-túrókrémes kosárka a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A muffintepsi mélyedéseit kenjük ki olvasztott Ramával. A réteslapokat egymásra téve hat részre vágjuk, egyesével a kis téglalapokat megkenjük olvasztott Ramával, félbehajtjuk, majd a muffintepsi mélyedéseibe nyomkodjuk. Még egy ilyen lapot fektetünk rá, kialakítva a mélyedést és a széleit eligazgatva egy kis kosárkát kapunk. Az aljára olvasztott Ramát csepegtetünk és szórunk bele egy kis cukrot, ami sülésnél karamell réteget képez.
180 'C sütőben 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük, majd miután kihűlt kiemelhetjük a muffintepsiből.
A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverjük. Ízlés szerint lehet még édesíteni.
A a sárgadinnyét felkockázzuk, vagy dinnyevájóval gombócokat vágunk, a többi gyümölcsöt megmossuk és előkészítjük. Összeállítás: mindegyik kosárkába teszünk egy kanál túrókrémet, megrakjuk a gyümölcsökkel, majd porcukrozzuk és már tálalható is.