Sárgarépa torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
---|---|
sárgarépa | 10 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
nyers tojás | 5 darab |
porcukor | 5 evőkanál |
Knorr Burgonyapüré | 2 csomag |
2,8 % -os tej | liter |
darált dió | 10 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Sárgarépa torta a sok répatorta recept közül.
Elkészítés
1
A tojások fehérjéjét kevés porcukorral kemény habbá verjük.
2
A tojás sárgáját, citromhéjat, tejet, dejót, reszelt sárgarépát, a maradék porcukrot és a KNORR Burgonyapüré-pehellyel elkevert sütőport óvatosan hozzákeverjük.
3
Beletesszük a egy kimargarinozott kerek tortaformába és 170 C fokon 45-50 percig sütjük.
4
Mikor megsült cikkeket vágunk a karikából, és megporcukrozzuk a tetejét.