Sárgarépás szeletek citrommázzal
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 2 evőkanál | |
sárgarépa | 60 dekagramm | |
Tojás | 6 darab | |
citrom leve | 1 darab | |
dióbél | 20 dekagramm | |
finomliszt | 15 dekagramm | |
Só | 1 csipetnyi | |
Sütőpor | 1 csomag | |
narancs reszelt héja | 3 darab | |
kristálycukor | 25 dekagramm | |
Étcsokoládé | 15 dekagramm | |
vanilincukor | 1 csomag | |
ehető kandírozott virág | 3 evőkanál |
Desszertek: Sárgarépás szeletek citrommázzal a sok
Elkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük. A diót és az étcsokoládét durvára vágjuk, egy kevés liszttel összeforgatjuk, hogy később ne süllyedjen a tészta aljára. A puha Ramát a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük, a narancshéjat hozzáadjuk. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd először a zsemlemorzsával meg a sütőporral összeforgatott maradék lisztet, azután a diót, a csokoládét meg a répát keverjük hozzá.
Ramával kikent, zsemlemorzsával behintett nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a cukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, és az ehető virág keverékkel megszórjuk (ez el is maradhat). Ha a máz megdermedt rajta, felszeletelve tálalhatjuk is.