Sárgarépás szeletek citrommázzal
Sárgarépás szeletek citrommázzal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 60 dekagramm
  • Tojás - 6 darab
  • citrom leve - 1 darab
  • dióbél - 20 dekagramm
  • finomliszt - 15 dekagramm
  • Só - 1 csipetnyi
  • Sütőpor - 1 csomag
  • narancs reszelt héja - 3 darab
  • kristálycukor - 25 dekagramm
  • Étcsokoládé - 15 dekagramm
  • vanilincukor - 1 csomag
  • ehető kandírozott virág - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük. A diót és az étcsokoládét durvára vágjuk, egy kevés liszttel összeforgatjuk, hogy később ne süllyedjen a tészta aljára. A puha Ramát a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük, a narancshéjat hozzáadjuk. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd először a zsemlemorzsával meg a sütőporral összeforgatott maradék lisztet, azután a diót, a csokoládét meg a répát keverjük hozzá.
  2. Ramával kikent, zsemlemorzsával behintett nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 40 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a cukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, és az ehető virág keverékkel megszórjuk (ez el is maradhat). Ha a máz megdermedt rajta, felszeletelve tálalhatjuk is.