A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük. A diót és az étcsokoládét durvára vágjuk, egy kevés liszttel összeforgatjuk, hogy később ne süllyedjen a tészta aljára. A puha Ramát a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük, a narancshéjat hozzáadjuk. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd először a zsemlemorzsával meg a sütőporral összeforgatott maradék lisztet, azután a diót, a csokoládét meg a répát keverjük hozzá.
Ramával kikent, zsemlemorzsával behintett nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a cukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, és az ehető virág keverékkel megszórjuk (ez el is maradhat). Ha a máz megdermedt rajta, felszeletelve tálalhatjuk is.