Feltöltve:

Sárgarépatorta

15
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

natúr vajkrém1 doboz
porcukor5 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
citrom leve0.5 darab
narancs héja lereszelve1 darab
vaníliás cukor2 teáskanál
olvasztott vaj, vagy sütőmargarin3 evőkanál

A tésztához

cukor1 pohár
finomliszt1.33 pohár
tojás3 egész
étolaj1 csapott mokkáskanál
apró lyukon lereszelt sárgarépa2 pohár
vanília0.5 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
szódabikarbóna1.5 teáskanál
fahéj1.5 teáskanál
1 csipetnyi
szerecsendió1 csipetnyi
nem túl durvára tört dió1.5 evőkanál
mazsola beáztatva2 evőkanál

Desszertek: Sárgarépatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1

Elkeverem a cukrot az olajjal, a tojásokkal, a vaníliás cukorral, majd a répával, a mazsolával és a dióval. A lisztet elkeverem a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverem a két elegyet. Tortaforma alját kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm, kb. 40-50 perc. Kiveszem a formából és hűlni hagyom. A krém hozzávalóit jól összekeverem. Kettévágom és meglocsolom limonádéval, vagy befőttlével, majd megkenem lekvárral és a krém 1/3-ával. Összeillesztem a tortát és kívülről is meglocsolom a limonádéval, majd beborítom a maradék krémmel. Hűtöm és díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem