Feltöltve:

Sárgarépatorta

access_alarm 15
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

natúr vajkrém1 doboz
porcukor5 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
citrom leve0.5 darab
narancs héja lereszelve1 darab
vaníliás cukor2 teáskanál
olvasztott vaj, vagy sütőmargarin3 evőkanál

A tésztához

cukor1 pohár
finomliszt1.33 pohár
tojás3 egész
étolaj1 csapott mokkáskanál
apró lyukon lereszelt sárgarépa2 pohár
vanília0.5 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
szódabikarbóna1.5 teáskanál
fahéj1.5 teáskanál
1 csipetnyi
szerecsendió1 csipetnyi
nem túl durvára tört dió1.5 evőkanál
mazsola beáztatva2 evőkanál

Desszertek: Sárgarépatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Elkeverem a cukrot az olajjal, a tojásokkal, a vaníliás cukorral, majd a répával, a mazsolával és a dióval. A lisztet elkeverem a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverem a két elegyet. Tortaforma alját kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm, kb. 40-50 perc. Kiveszem a formából és hűlni hagyom. A krém hozzávalóit jól összekeverem. Kettévágom és meglocsolom limonádéval, vagy befőttlével, majd megkenem lekvárral és a krém 1/3-ával. Összeillesztem a tortát és kívülről is meglocsolom a limonádéval, majd beborítom a maradék krémmel. Hűtöm és díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem