Sárgarépatorta
Hozzávalók
A krémhez
natúr vajkrém | 1 doboz | |
---|---|---|
porcukor | 5 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
citrom leve | 0.5 darab | |
narancs héja lereszelve | 1 darab | |
vaníliás cukor | 2 teáskanál | |
olvasztott vaj, vagy sütőmargarin | 3 evőkanál |
A tésztához
cukor | 1 pohár | |
---|---|---|
finomliszt | 1.33 pohár | |
tojás | 3 egész | |
étolaj | 1 csapott mokkáskanál | |
apró lyukon lereszelt sárgarépa | 2 pohár | |
vanília | 0.5 teáskanál | |
sütőpor | 1.5 teáskanál | |
szódabikarbóna | 1.5 teáskanál | |
fahéj | 1.5 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
szerecsendió | 1 csipetnyi | |
nem túl durvára tört dió | 1.5 evőkanál | |
mazsola beáztatva | 2 evőkanál |
Desszertek: Sárgarépatorta a sok répatorta recept közül.
Elkészítés
1
Elkeverem a cukrot az olajjal, a tojásokkal, a vaníliás cukorral, majd a répával, a mazsolával és a dióval. A lisztet elkeverem a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverem a két elegyet. Tortaforma alját kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm, kb. 40-50 perc. Kiveszem a formából és hűlni hagyom. A krém hozzávalóit jól összekeverem. Kettévágom és meglocsolom limonádéval, vagy befőttlével, majd megkenem lekvárral és a krém 1/3-ával. Összeillesztem a tortát és kívülről is meglocsolom a limonádéval, majd beborítom a maradék krémmel. Hűtöm és díszítem.