Feltöltve:

Sárgarépatorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

fahéj1 teáskanál
Ráma2 dekagramm
rum1 evőkanál
citrom héja1 darab
sárgarépa30 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
zsemlemorzsa8 dekagramm
őrölt mogyoró25 dekagramm
1 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor20 dekagramm
forró víz4 evőkanál
tojás5 darab

A bevonathoz

narancshéj1 darab
forró víz4 evőkanál
rum2 evőkanál
kakaó1 evőkanál
porcukor20 dekagramm

Desszertek: Sárgarépatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1

A megtisztított répát lereszeljük. A tojássárgát a forró vízzel, a cukor 2/3 részével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd a maradék cukrot hozzáadjuk. A tojássárgához óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, a reszelt sárgarépát, az őrölt mogyorót, a zsemlemorzsát, a sütőport, az őrölt fahéjat, a lereszelt citromhéjat és a rumot.

2

A masszát kevés Ramával kikent tortaformába öntjük és előmelegített kb. 160 fokos sütőben 60 perc alatt megsütjük.

3

Közben a kakaóporral elkeverjük a porcukorral és a forró vízzel öntetet készítünk. A megsült, formából kiborított tortát ezzel vonjuk be.

4

A tetejét hosszú narancshéjcsíkokkal díszítjük. A kihűlt tortát letakarjuk és egy-két napig hűvös helyen tartjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem