Savanyú káposzta torta
90
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
leveles tészta | 250 gramm | |
---|---|---|
savanyú káposzta | 250 gramm | |
tojás | 4 darab | |
Főzőtejszín | 200 milliliter | |
tejföl | 200 milliliter | |
só | 1 kevés | |
bors | 1 kevés | |
köménymag | 1 kevés | |
burgonya (vékonyra szeletelve) | 2 darab | |
kéksajt | 15 dekagramm |
Desszertek: Savanyú káposzta torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A leveles tészta kétharmadával kibéleljük a tepsit és annak oldalait.
2
A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk, és egy lábasban 3 tojással, a tejszínnel, sóval, borssal, köménymaggal és a tejföllel összegyúrjuk.
3
Belesimítjuk a tepsibe. Ráhelyezzük a krumpliszeleteket, elosztjuk rajta a sajtot, és a maradék leveles tésztával lefedjük. Ráhajtjuk az alsó tészta széleit is. A közepébe kis (2 cm átmérőjű) lyukat vágunk.
4
Egy felvert tojással lekenjük, és 170 fokon, kb. 70 perc alatt készre sütjük.