Savanyú káposzta torta
Savanyú káposzta torta
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • leveles tészta - 250 gramm
  • savanyú káposzta - 250 gramm
  • tojás - 4 darab
  • Főzőtejszín - 200 milliliter
  • tejföl - 200 milliliter
  • só - 1 kevés
  • bors - 1 kevés
  • köménymag - 1 kevés
  • burgonya (vékonyra szeletelve) - 2 darab
  • kéksajt - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A leveles tészta kétharmadával kibéleljük a tepsit és annak oldalait.
  2. A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk, és egy lábasban 3 tojással, a tejszínnel, sóval, borssal, köménymaggal és a tejföllel összegyúrjuk.
  3. Belesimítjuk a tepsibe. Ráhelyezzük a krumpliszeleteket, elosztjuk rajta a sajtot, és a maradék leveles tésztával lefedjük. Ráhajtjuk az alsó tészta széleit is. A közepébe kis (2 cm átmérőjű) lyukat vágunk.
  4. Egy felvert tojással lekenjük, és 170 fokon, kb. 70 perc alatt készre sütjük.