Feltöltve:

Scharlotte

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás7 darab
finomliszt7 evőkanál
kristálycukor7 evőkanál
víz1.5 evőkanál
növényi habtejszín500 milliliter
zseléfix1 csomag
konzerv barack1 nagy
túró (elhagyható)25 dekagramm
vanília aroma1 teáskanál
porcukor2 evőkanál
vaníliás cukor3 csomag
baracklekvár1 pohár
sütőpapír1 kevés
frissen tartó fólia1 méter
nagyméretű tál (a hagyományos kelesztőtál pont jó méret)1 darab

Desszertek: Scharlotte a sok Charlotte recept közül.

Elkészítés

1

A 7 tojást egyenként felütöm, kettéválasztva mindkettőt magasabb falu edénybe teszem. A sütőt begyújtom kb 3-4 fokozatra, a tojás fehérjét keményre verem, majd (fontos) visszateszem a hűtőbe. A tojás sárgáihoz hozzáadom a 7 e.k. kristálycukrot, ezt a habverővel kb 5 percig közepes fokozaton verem, közben hozzáadagolom a 1,5 e.k vizet. A felvert tojáshabba ezt a "masszát" óvatos mozdulatokkal beleforgatom, vigyázva, hogy nehogy összetörjön a hab. A 7 e.k lisztet lehetőleg apró lyukú szitán, vagy szűrőn átszitálva hozzáforgatom a habhoz, amíg el nem tűnik a liszt, de nagyon óvatosan. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a piskótatésztát, eligazítgatom, hogy nagyjából egyforma magas legyen mindenhol, majd irány az előre bemelegített sütő. Addig sütöm, nem túl erős lánggal, amíg a teteje egyenletesen világosbarna nem lesz. Ha megsült azonnal kiborítom egy enyhén lisztezett konyharuhára, esetleg asztalra, lehúzom róla a sütőpapírt és lazán feltekerem a tésztát. 10 perc múlva amikor már kihűlt, vastagon meglekvározom a piskótát, ismét felcsavarom és beteszem a hűtőbe. A 25 dkg túrót villával összedolgozom a 2 e.k. porcukorral és a vaníliás cukorral, közben a konzervbarackot alaposan lecsurgatva kisebb darabokra aprítom. A fél literes habtejszínt felverem a csomag vaníliás cukorral és a habfixszel. Nagyon fontos, hogy ne legyen lágy a tejszínhab. Kb 2 e.k tejszínnel fellazítom a túrós masszát, ezt bátran lehet keverni, majd a túrós habot és a barackokat beleöntöm a tejszínhabba, majd óvatosan összekeverem. A nagyméretű tálamat kibélelem frissen tartó fóliával, de úgy, hogy oldalt is sok fólia lelógjon, mert ezt a végén rá fogjuk hajtan, hogy teljesen befedje, szóval ne spóroljunk vele. A piskótatekercset egy nagy éles késsel vékony szeletekre vágom fel, nagyon fontos, hogy vékonyan, kb 0,5 centisre, különben nem marad a torta aljára. Kibélelem a piskótatekercsekkel a fóliás tálat, jó szorosan kell egymáshoz rakni őket, úgy szebb, ha marad hézag valahol és így a végén egy szétdarabolt tekerccsel kipótolom a réseket. Amikor kész, akkor ebbe beletöltöm a habos-barackos-túrós finomságot és a tetejére a maradék piskótatekercseket ráfektetem. Ráhajtom az oldalt kilógó fóliákat és óvatosan megnyomkodom, hogy nagyjából sima legyen a felülete. Ami fontos, a habtejszínt mindig csak alaposan lehűtve szabad felverni. Ajánlatos egy éjszaka a hűtőben összeérnie a süteménynek. Jó étvágyat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem