Skót krémes
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
liszt | 45 dekagramm |
---|---|
porcukor | 6 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
tojássárgája | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
szalalkáli | 1 dekagramm |
tej | 0.5 dl |
krem
kristálycukor | 30 dekagramm |
---|---|
liszt | 8 csapott mokkáskanál |
tojássárgája | 2 darab |
tej | 1 liter |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Skót krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókból tésztát keverünk, majd 2 órán át állni hagyjuk. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és tepsi hátán megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk. A 3 lap közül az egyiket kockákra vágjuk és még melegen porcukorral megszórjuk.
2
Krém: a cukrot és a lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a 2 db tojássárgát, majd a tejből annyit, hogy híg pépet kapjunk. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, a péphez keverjük és krémmé főzzük. A forró krémbe óvatosan belekeverjük a három, habbá vert tojásfehérje habot.
3
A 3 lap közé a kenjük a krémet és a tetejére ráhelyezzük a kockákat. Csak másnap szeleteljük.