Feltöltve:

Somlói galuska

35
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás8 darab
liszt20 dekagramm
cukor20 dekagramm
darált dió5 dekagramm
kakaó1 evőkanál
rum1 dl
mazsola10 dekagramm

Krémhez

tojássárgája4 darab
cukor10 dekagramm
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
tej1 liter
kakaó1 evőkanál
dió10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Tálaláshoz

tejszínhab1 darab
csokoládéöntet1 darab

Desszertek: Somlói galuska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgákat keverd fehéredésig a cukorral. Apránként add hozzá a lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket. A masszát oszd 3 részre: az egyikbe keverd bele a darált diót, a másikba a kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg. Amíg sül, készítsd el a krémet. Ehhez a tojássárgákat a cukorral, meg a pudingporral keverd simára. Forrald fel a tejet, öntsd hozzá a tojásos keveréket, és lassú tűzőn kevergetve főz sűrűre. A tűzről levéve ezt is oszd 3 részre. Az elsőt ízesítsd vaníliás cukorral, a másodikba szórj kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió, és a maradék mazsola. Egy mélyebb tepsibe rétegezd a háromféle tésztát a háromféle krémmel úgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meglocsolgatod. Ha elkészült, fedd le, tedd a hűtőbe rövid időre, hogy megdermedjen. Tálaláskor nagyobb kanállal szaggass galuskákat a tányérra, locsold meg csokoládéöntettel, és díszítsd tejszínhabbal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem