Feltöltve:

Somlói galuska

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája2 darab
Rama Vajas Íz1 evőkanál
tojás3 darab
cukor3 evőkanál
tej6 dl
liszt4 evőkanál
tejszín4 dl
dió2 evőkanál
porcukor10 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
csokoládé30 dekagramm
rétesliszt3 evőkanál
habfixáló1 csomag
tejszínhab2 dl

Desszertek: Somlói galuska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Somlói galuska elkészítés 1. lépés képe

Elkészítjük a piskótákat. Az elkészítési alapelv mindháromnál ugyanaz, természetesen külön-külön kell megsütni. Szétválasztjuk a 3 tojást. A fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot. Egyenként belekeverjük a sárgáját és kisebb fokozaton tovább verjük a géppel. Végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, továbbá opcionálisan a diót és a kakaót. Sütőpapíros tepsibe öntjük a tésztákat. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt sütünk meg egy piskótalapot.

2. lépés

Somlói galuska elkészítés 2. lépés képe

Sütés után hagyjuk kihűlni és kockákra vágjuk.

3. lépés

Somlói galuska elkészítés 3. lépés képe

A krémhez 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. Rama margarint. Hagyjuk majdnem teljesen kihűlni.

4. lépés

Somlói galuska elkészítés 4. lépés képe

Az öntethez a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve kihűtjük, majd pár csepp rumaromát belekeverünk. Ezt is hagyjuk kihűlni.

5. lépés

Somlói galuska elkészítés 5. lépés képe

Az összeállításhoz a 3 dl tejbe belekeverünk pár csepp rumaromát és ezzel fogjuk meglocsolni a piskótakockákat. Az összeállítás: az edény aljára teszünk egy kevés vaníliás krémet és arra tesszük az első sor piskótát. Próbáljuk meg minél vegyesebben kirakni a piskótasorokat. Ha megvan, akkor a tejjel meglocsoljuk, nem kell, hogy nagyon eláztassuk, éppen hogy csak ne száradjon ki. Én egy evőkanálnyi tejet 3 piskótakockára locsoltam. Meglocsoljuk a vaníliás krémmel alaposan, kb. úgy mint a képen, majd a csokoládéöntetből is csorgatunk rá. És így folytatjuk, addig rétegezzük a süteményünket, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

6. lépés

Somlói galuska elkészítés 6. lépés képe

A tetejére rumos-tej és csokoládéöntet kerülhet. Díszítésnek 2 dl habtejszínt elkezdünk felverni, majd hozzáadjuk a habfixálót és kemény habot verünk belőle. Habzsákba kanalazzuk és tetszőleges mintát nyomunk a somlói tetejére. A habot szórjuk meg darált dióval és a maradék csokoládéöntetből is csorgassunk rá, illetve csokoládéból rajzolt betűkkel is kirakhatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 130"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem