Feltöltve:

Somlói galuska

60
Közepes
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
víz8 evőkanál
tojás8 darab
tej4 dl
mazsola3 evőkanál
búzaliszt26 dl
csipetnyi
sütőpor csomag
rum dl
kristálycukor38 dl
kakaópor2 evőkanál
darált dió10 evőkanál
főznivaló vaníliás pudingpor1 csomag

Desszertek: Somlói galuska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét sóval kemény habbá verjük robotgéppel.
A sárgájához adjuk a cukrot, és a vizet, majd habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd kétfelé vesszük, és az egyik feléhez kakaót adunk. A habot is elfelezzük, így keverjük a sárga, és barna masszához óvatosan, hogy meg ne törjön.
Margarinnal átkent, lisztezett tepsikbe öntjük, és előmelegített sütőbe 180 fokon 20-20 perc alatt készre sütjük mindkettőt.

2

A tejet feltesszük forrni. A pudingport elkeverjük a cukorral, és egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Kevergetve sűrűsödésig főzzük.

3

A kakaós öntethez megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk cukrot, kakaóport, és a vizet. Összeforraljuk, majd félretesszük.

4

A kihűlt piskótát kis kockákra szeleteljük, és felét vegyesen egy üvegtálba tesszük. Meghintjük darált dióval, majd a rumba áztatott mazsoláva, és ráöntjük a pudingot.

Somlói galuska elkészítés 5. lépés képe
5

A tetejére rakjuk a maradék piskótát, megöntözzük a kakaós öntettel, tejszínt rakunk rá, és tortadarával díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

130"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem