Somlói galuska (egyszerü és finom)
Hozzávalók
apróra darabolva fehér csokoládé |
---|
krem
Ráma | 10 dekagramm |
---|---|
tej | 1 liter |
csokoládés pudingpor | 0.5 csomag |
cukor | 16 dekagramm |
keserű kakaópor | 4 evőkanál |
liszt | 3 evőkanál |
8 tojásos piskótalap (a 6 tojásos arányosításával) | 1 darab |
Piskóta locsolásához
tej | 1 dl |
---|---|
rum | 0.5 dl |
Desszertek: Somlói galuska (egyszerü és finom) a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1
8 tojásból piskótalapot sütni.
2
Kihűlés után 2x2 cm-es kockára vágni.
3
A száraz hozzávalókat összekeverni, a tejjel sűrű krémmé főzni és amikor langyos, a Ramát belekeverni.
4
Rétegezve összeállítani a süteményt úgy, hogy közben a piskótát a rumos tejjel meglocsolni. Tetejére krém kerüljön. Piskóta - rumos tej - krém.
5
Tejszínhabbal tálalni.