Feltöltve:

Somlói galuska Erika10 módra

0
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Dr. Oetker Vanillincukor
savanykás alma
apróra darabolva fehér csokoládé

krem

kakaó (keserű)2 evőkanál
liszt4 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
cukor25 dekagramm
tojássárgája6 darab
tej1.5 liter

Tészta

tojás6 darab

Desszertek: Somlói galuska Erika10 módra a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Tészta:
6 tojásból a szokott módon piskótát sütünk. Ha kihűlt, eldaraboljuk. (én kicsikre szoktam darabolni)

Krém:
6 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral habosra keverünk, majd 4 evőkanál liszttel, 2 evőkanál kakaóval (keserű) 1,5 liter tejet felfőzünk. A tojásfehérjét felverjük, és a krémhez keverjük. A piskótadarabokat rumba áztatott mazsolával és dióval szórjuk meg. A krémet rétegesen rakjuk a piskótára úgy, hogy a rétegek közé felvert tejszínhab is kerüljön. A tetejét tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem