Feltöltve:

Somlói galuska Magdi anyus módra

70
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája3 darab
Rama Vajas Íz15 dekagramm
víz4 evőkanál
tojás4 darab
cukor20 dekagramm
tej1 liter
liszt1 evőkanál
sütőpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál
főznivaló csokoládés pudingpor1 csomag

Desszertek: Somlói galuska Magdi anyus módra a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Piskóta: a tojássárgákat összekeverjük a cukorral, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Végül a habbá vert tojásfehérjéket óvatosan belekeverjük a masszába. Kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

2

Krém: kikeverjük a 3 tojássárgát a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a pudinggal. Ha csomómentesre elkevertük, tegyük bele a többi tejet és főzzük fel a krémet sűrűre. Ízletesebb ha étcsoki kockákat is olvasztunk hozzá. Amikor már majdnem kész, tegyük bele a Rama margarint és várjuk meg amíg elolvad teljesen. A krém főzése közben folyton kevergessük, mert könnyen leéghet.

Somlói galuska Magdi anyus módra elkészítés 3. lépés képe
3

Jénai tálba rétegezzük bele a krémet és a piskótadarabokat (kb.4x4 cm). Alulra és legfelülre is krém kerüljön.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

130"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem