Feltöltve:

Somlói galuska xilittel

60
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

víz1 teáskanál
tojás2 darab
tej5 dl
liszt2 evőkanál
dió5 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
étcsokoládé5 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
xilit4 evőkanál
pudingpor1 csomag

Desszertek: Somlói galuska xilittel a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

A piskótákhoz a tojásokat nem választjuk szét, hanem egy gépi mixerrel habosra verjük őket.

2

A barna és a fehér piskótát két külön tálba elkészítjük úgy, hogy a habosra felvert tojásokhoz hozzáadjuk a xilitet a vizet és a sütőporos lisztkeveréket, kakaóport.

3

170-180C-on 10 perc alatt készre sütjük külön-külön a lapokat.

4

Közben elkészítjük a vaníliás tölteléket úgy, hogy egyszerűen főzünk egy pudingot.

5

A mazsolát a rumba (vagy rumaromás vízbe) közben beáztatjuk és állni hagyjuk.

6

A kész piskótákból egy kör alakú szaggatóval korongokat vágunk.

7

Ezután elkészítjük a csokoládés krémet úgy, hogy a tejet felforraljuk, a csokoládét beletörjük, kevés hideg tejjel a pudingport és a xilitet elkeverjük, majd hozzáadjuk a forró csokis tejhez. Folyamatos kevergetés közben felfőzzük.

8

Egy fehér piskótakorongot meglocsolunk a rumos-mazsolás keverékkel, megszórunk darált dióval, teszünk rá egy kanál vaníliakrémet, majd egy barna korongot és ezt megismételjük még egyszer.

9

A rétegezett piskóta "tornyokat" egy-egy tányérra tesszük és leöntjük a csokoládékrémmel.

10

Cukormentes tejszínhabbal, csokoládéöntettel, valamint egész diószemekkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

130"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem