Somlói torta
Somlói torta
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A vajas krémhez

    • Rama Vajas Íz - 1 csomag
    • vanília pudingpor - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • porcukor - 20 dekagramm

    A csokimázhoz

    • étcsokoládé - 0.5 tábla
    • olaj - 1.5 evőkanál

    A habos krémhez

    • habfixáló - 1 csomag
    • vajkrém (natúr) - 1 csomag
    • cukor - 7 evőkanál
    • habtejszín - 0.5 darab

    A sárga tésztához

    • tojás - 6 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • liszt - 6 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál

    A kakaós tésztához

    • sütőpor - 0.5 csomag
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • liszt - 2 evőkanál
    • cukor - 3 evőkanál
    • tojás - 3 darab

    Elkészítés:

    1. A sárga lap hozzávalóiból kerek lapot sütünk. (Ketté vágjuk.) A barna lap hozzávalóiból kerek lapot sütünk. A porcukrot a vajas Ramával kikeverjük. A pudingport 3 dl tejben megfözzük, ha kihült a Ramához adjuk.
    2. A sárga lapot megkenem a krémmel, ráteszem a barna lapot. Megkenem krémmel, és ráteszem a sárga lapot.
    3. A cukrot a vajkrémmel kikeverem. A habtejszínt a fixálóval felverem, és óvatosan összekeverem. A torta tetejét és az oldalát díszítem vele.
    4. A csokoládét felolvasztom az olajjal, majd rácsöpögtetem a habbra.