Feltöltve:

Somlóigaluska-torta

90
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

tej6 dl
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
vaníliás pudingpor1 csomag
liszt1 evőkanál
tojás3 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm

Tésztához

tojás9 darab
cukor9 evőkanál
liszt7 evőkanál
darált dió1 evőkanál
kakaópor1 evőkanál
sütőpor1 csomag

Összeállításhoz

tejszín2 dl
cukor2 dekagramm
habfixáló1 csomag
durvára vágott dió4 marék
rumban áztatott mazsola10 dekagramm

Csokoládéöntethez

tej3 dl
Rama Vajas Íz10 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
cukor4 evőkanál
liszt1 teáskanál
sütőrum1 dl

Cukorsziruphoz

víz2 dl
cukor20 dekagramm
sütőrum1 dl

Desszertek: Somlóigaluska-torta a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

A sárga piskótához kemény habbá verek 3 tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral, hozzáadom a 3 tojássárgáját, egy kávéskanál sütőport, és óvatosan hozzákeverem a 3 evőkanál lisztet. Közepes tepsiben, előmelegített sütőben megsütöm. A diós piskóta ugyanígy készül, csak 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál darált dióval helyettesítek. A kakaós piskóta elkészítési módja is ugyanez, csak 1 evőkanál liszt helyett 1 evőkanál kakaóport teszek bele. A diós és a kakaós piskótát is kisütöm. A vaníliakrémhez a tejben simára keverem a cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a lisztet, a tojásokat. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Mikor langyosra hűlt, alaposan belekeverem a Rama Vajas ízt, hogy jó habos legyen. A cukorsziruphoz a vízben felforralom a cukrot, ha langyosra hűlt, hozzáadom a sütőrumot. A csokoládéöntethez a tejet, a Rama Vajas ízt, a kakaóport, a cukrot, a lisztet összemelegítem,
majd a tűzről levéve belekeverem a rumot. A tejszínt keményre verem a cukorral és a habfixálóval, majd összeállítom a tortát. Egy nagyobb, de nem túl mély tál alját kibélelem a háromféle piskótából tépkedett darabokkal, ezt alaposan meglocsolom cukorsziruppal, erre jön a vaníliakrém kanalanként, ide-oda halmokban. Erre szórok egy marék durvára vágott diót és egy marék rumban áztatott mazsolát. Ezt meglocsolgatom a csokoládéöntettel, erre halmokban kanállal tejszínhabot teszek. Következik újból a piskótaréteg, és így tovább, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére, amikor már elég púposra raktam a tálat, csokoládéöntet kerül, és a maradék tejszínhabbal csillagcsöves zsákból szépen feldíszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem