A sárga piskótához kemény habbá verek 3 tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral, hozzáadom a 3 tojássárgáját, egy kávéskanál sütőport, és óvatosan hozzákeverem a 3 evőkanál lisztet. Közepes tepsiben, előmelegített sütőben megsütöm. A diós piskóta ugyanígy készül, csak 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál darált dióval helyettesítek. A kakaós piskóta elkészítési módja is ugyanez, csak 1 evőkanál liszt helyett 1 evőkanál kakaóport teszek bele. A diós és a kakaós piskótát is kisütöm. A vaníliakrémhez a tejben simára keverem a cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a lisztet, a tojásokat. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Mikor langyosra hűlt, alaposan belekeverem a Rama Vajas ízt, hogy jó habos legyen. A cukorsziruphoz a vízben felforralom a cukrot, ha langyosra hűlt, hozzáadom a sütőrumot. A csokoládéöntethez a tejet, a Rama Vajas ízt, a kakaóport, a cukrot, a lisztet összemelegítem,
majd a tűzről levéve belekeverem a rumot. A tejszínt keményre verem a cukorral és a habfixálóval, majd összeállítom a tortát. Egy nagyobb, de nem túl mély tál alját kibélelem a háromféle piskótából tépkedett darabokkal, ezt alaposan meglocsolom cukorsziruppal, erre jön a vaníliakrém kanalanként, ide-oda halmokban. Erre szórok egy marék durvára vágott diót és egy marék rumban áztatott mazsolát. Ezt meglocsolgatom a csokoládéöntettel, erre halmokban kanállal tejszínhabot teszek. Következik újból a piskótaréteg, és így tovább, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére, amikor már elég púposra raktam a tálat, csokoládéöntet kerül, és a maradék tejszínhabbal csillagcsöves zsákból szépen feldíszítem.