Feltöltve:

Sonkás „bukta”

40
Közepes
10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája3 darab
Rama Vajas Íz8 dekagramm
tejföl2 dl
petrezselyemzöld1 csokor
cukor1 csipetnyi
tej2 dl
fokhagymagerezd4 darab
burgonya22 dekagramm
liszt52 dekagramm
1 teáskanál
sonka25 dekagramm
tojásfehérje1 darab
élesztő3 dekagramm

Desszertek: Sonkás „bukta” a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

Sonkás „bukta” elkészítés 1. lépés képe
1

A burgonyát héjában megfőzzük és krumplinyomón átnyomva, még melegen a liszthez keverjük. 1 dl tejben egy csipetnyi cukorral megkelesztjük az élesztőt. A liszthez keverjük a tojásokat, a Rama margarint, a sót, a megkelt élesztőt és a maradék tejet. Összekeverjük és kelesztő edényben kb. 30 percig langyos helyen kelesztjük.

Sonkás „bukta” elkészítés 2. lépés képe
2

Közben a főtt sonkát egészen apróra daráljuk. Rama margarinon kicsit megpirítjuk a petrezselyemzöldet és a szétzúzott fokhagymát. A sonkához keverjük a tejföllel együtt és ízesítjük sóval, borssal.

Sonkás „bukta” elkészítés 3. lépés képe
3

A tésztát kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságúra. Felvágjuk 5x8 cm-es darabokra.

Sonkás „bukta” elkészítés 4. lépés képe
4

Mindegyikre tölteléket rakunk és összehajtjuk, mint egy kis buktát. A széleit és a két végét összenyomjuk és Rama margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. Pár percig még kelesztjük.

5

170 C fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem