Sonkás „bukta”
Hozzávalók
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 8 dekagramm | |
tejföl | 2 dl | |
petrezselyemzöld | 1 csokor | |
cukor | 1 csipetnyi | |
tej | 2 dl | |
fokhagymagerezd | 4 darab | |
burgonya | 22 dekagramm | |
liszt | 52 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
sonka | 25 dekagramm | |
tojásfehérje | 1 darab | |
élesztő | 3 dekagramm |
Desszertek: Sonkás „bukta” a sok Bukta recept közül.
Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük és krumplinyomón átnyomva, még melegen a liszthez keverjük. 1 dl tejben egy csipetnyi cukorral megkelesztjük az élesztőt. A liszthez keverjük a tojásokat, a Rama margarint, a sót, a megkelt élesztőt és a maradék tejet. Összekeverjük és kelesztő edényben kb. 30 percig langyos helyen kelesztjük.

Közben a főtt sonkát egészen apróra daráljuk. Rama margarinon kicsit megpirítjuk a petrezselyemzöldet és a szétzúzott fokhagymát. A sonkához keverjük a tejföllel együtt és ízesítjük sóval, borssal.

Mindegyikre tölteléket rakunk és összehajtjuk, mint egy kis buktát. A széleit és a két végét összenyomjuk és Rama margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. Pár percig még kelesztjük.
170 C fokon kb. 20-25 percig sütjük.