Sonkás „bukta”
Sonkás „bukta”
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 3 darab
  • Rama Vajas Íz - 8 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • cukor - 1 csipetnyi
  • tej - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • burgonya - 22 dekagramm
  • liszt - 52 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • sonka - 25 dekagramm
  • tojásfehérje - 1 darab
  • élesztő - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük és krumplinyomón átnyomva, még melegen a liszthez keverjük. 1 dl tejben egy csipetnyi cukorral megkelesztjük az élesztőt. A liszthez keverjük a tojásokat, a Rama margarint, a sót, a megkelt élesztőt és a maradék tejet. Összekeverjük és kelesztő edényben kb. 30 percig langyos helyen kelesztjük.
  2. Közben a főtt sonkát egészen apróra daráljuk. Rama margarinon kicsit megpirítjuk a petrezselyemzöldet és a szétzúzott fokhagymát. A sonkához keverjük a tejföllel együtt és ízesítjük sóval, borssal.
  3. A tésztát kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságúra. Felvágjuk 5x8 cm-es darabokra.
  4. Mindegyikre tölteléket rakunk és összehajtjuk, mint egy kis buktát. A széleit és a két végét összenyomjuk és Rama margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. Pár percig még kelesztjük.
  5. 170 C fokon kb. 20-25 percig sütjük.