Sonkás, petrezselymes sajttorta
Hozzávalók
A tésztához
Tojás | 5 darab | |
---|---|---|
Só | 3 csapott mokkáskanál | |
Liszt | 12 dekagramm | |
Sütőpor | 0.5 csomag |
A krémhez
Liszt | 3 evőkanál | |
---|---|---|
tojássárgája | 3 darab | |
tej | 3 dl | |
Só | 3 csapott mokkáskanál | |
reszelt trappista sajt | 15 dekagramm | |
puha Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
mustár | 1 kevés |
A töltéshez, díszítéshez
sonka | 14 dekagramm | |
---|---|---|
petrezselyemlevél | 1 darab | |
Metélőhagyma | 1 darab |
Egyéb
Desszertek: Sonkás, petrezselymes sajttorta a sok Torta , Sajttorta recept közül.
Elkészítés
A tojássárgát a sóval habosra keverjük, a fehérjét krémes habbá verjük. A sárgájára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára. Két részletben rászórjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük. A tésztát a sütőpapírral kibélelt 32x35cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük.
A krémhez a lisztet kikeverjük 1 dl tejjel, majd belekeverjük a tojássárgát és a sót. A maradék tejet felforraljuk. A keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ráöntjük a felforralt tejet és állandó keverés mellett felfőzzük. Kihűtjük, majd a Ramával és a mustárral habosra keverjük.
A tésztát 3 lapra vágjuk. Az elsőt megkenjük krémmel, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és sonkával befedjük. Ismét krémréteget kenünk rá, majd a középső lapot rátéve megismételjük a folyamatot.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, majd a szeletek tetejét a maradék krémmel, sonkacsíkokkal és metélőhagymával díszítjük.