Sonkás, petrezselymes sajttorta
Sonkás, petrezselymes sajttorta
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Tojás - 5 darab
    • Só - 3 csapott mokkáskanál
    • Liszt - 12 dekagramm
    • Sütőpor - 0.5 csomag

    A krémhez

    • Liszt - 3 evőkanál
    • tojássárgája - 3 darab
    • tej - 3 dl
    • Só - 3 csapott mokkáskanál
    • reszelt trappista sajt - 15 dekagramm
    • puha Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
    • mustár - 1 kevés

    A töltéshez, díszítéshez

    • sonka - 14 dekagramm
    • petrezselyemlevél - 1 darab
    • Metélőhagyma - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tojássárgát a sóval habosra keverjük, a fehérjét krémes habbá verjük. A sárgájára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára. Két részletben rászórjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük. A tésztát a sütőpapírral kibélelt 32x35cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük.
    2. A krémhez a lisztet kikeverjük 1 dl tejjel, majd belekeverjük a tojássárgát és a sót. A maradék tejet felforraljuk. A keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ráöntjük a felforralt tejet és állandó keverés mellett felfőzzük. Kihűtjük, majd a Ramával és a mustárral habosra keverjük.
    3. A tésztát 3 lapra vágjuk. Az elsőt megkenjük krémmel, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és sonkával befedjük. Ismét krémréteget kenünk rá, majd a középső lapot rátéve megismételjük a folyamatot.
    4. Hűtőbe tesszük 3-4 órára. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, majd a szeletek tetejét a maradék krémmel, sonkacsíkokkal és metélőhagymával díszítjük.