Sonkás, tojásos fonott kalács
Sonkás, tojásos fonott kalács
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 1 kávéskanál
  • liszt - 1 kilogramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • tej - 6 dl
  • tojás - 2 darab
  • főtt sonka - 20 dekagramm
  • főtt tojás - 3 darab
  • tejföl - 1 darab
  • torma - 1 darab
  • só - 1 darab
  • élesztő - 1 darab

Elkészítés:

  1. Egy kg lisztbe beleteszünk 2 db tojást, 15 dkg olvasztott Ramát, 4 csipet sót és 1 kisdoboz tejfölt. Egy pohárban 4 dl meleg tejet töltünk belerakjuk az élesztőt és egy kiskanál cukrot. Ha felfutott az élesztő a lisztes hozzávalókhoz öntjük. Dagasztókanalas robotgéppel jól bedagasztjuk a tésztát. Szép sima legyen, ha kell még tej tegyünk bele. 30 percet pihentetjük, majd 6 cipóra osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk 1,5 cm vastagra és megkenjük tejföl, torma keverékével. Teszünk rá vékonyra szeletelt főtt sonkát és tojást, majd feltekerjük. Így kapunk 6 rudat, amit kettesével összetekerünk (fonunk). Tojással megkenjük a tetejét és 175 fokon sütjük, amíg szép barna nem lesz. Nagyon finom. Én karikákra vágott újhagymát is tettem bele. Jó étvágyat.