Sonkás-tojásos reggeli muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 7.5 dekagramm | |
---|---|---|
fej apró kockákra vágott vöröshagyma | 1 kis | |
apróra vágott sonka | 10 dekagramm | |
Só | 1 csapott mokkáskanál | |
fehérbors | 0.5 teáskanál | |
Liszt | 12 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 kávéskanál | |
tojás a tésztához, és 12 db kisebb a muffinokra | 1 darab | |
natúr joghurt | 35 gramm | |
tej | 0.8 dl |
Desszertek: Sonkás-tojásos reggeli muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A kockákra vágott hagymát fonnyasszuk üvegesre egy kis Rama Vajas Ízben, majd pirítsuk meg rajta az apróra vágott sonkát is, ízesítsük sóval, fehér borssal, majd tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Dolgozzuk el a maradék, felolvasztott és lehűtött Rama Vajas Ízt a tojással. Adjuk hozzá a sütőporral és a sóval jól elkevert lisztet, a joghurtot, a tejet, végül pedig a pirított hagymás sonkát.
Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival kibélelt muffin formákba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma feléig érjen. Süssük elő kb. 5 percig a tésztát, majd üssük rá óvatosan a tojásokat. Ha túlfolyna a fehérje, kicsit kanalazzunk le belőle.
Süssük a muffinokat az előmelegített sütőben további 15-18 percig, amíg a tojások elérik a kívánt állagot. Az a jó, ha a közepük folyékony marad.
12 muffin lesz belőle.
Frissen fogyasztva a legfinomabb!