Sörkifli
Sörkifli
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person16 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • olaj - 1 dl
  • cukor - 2 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • liszt - 1 kilogramm
  • só - 1 evőkanál
  • élesztő - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet a sóval és a cukorral jól elkavarjuk, majd hozzáadunk 3 db tojást, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk ( az állaga kb a galuska tésztánál legyen kicsit keményebb) ha szükséges adjunk hozzá egy kis langyos tejet még.
  2. Ha kész kelesszük kb a duplájára a tésztát. Közben a margarint alaposan elkeverjük a kanál sóval.
  3. Ha megkelt a tészta vágjuk 8 részre. Az egyik tésztát nyújtsuk ki kör alakúra kb 25 cm átmérőre. Megkenjük a margarin ¼-vel, kinyújtunk egy másik tésztát és ráhelyezzük a margarinos tésztalapra kicsit megnyomkodjuk majd nyolcba vágjuk. A szeleteket a vastagabbik részénél kezdjük el feltekerni így szép kis kifliket kapunk. A maradék tésztákat is így párosítjuk és formázzuk.
  4. Teflon tepsibe tesszük. rövid ideig pihentetjük a kifliket, majd 1 egész tojást felverünk és megkenjük vele a kifliket, köménymaggal megszórjuk, majd aranybarnára sütjük. Kb 180 fokon.